Piispainkokouksen päätöksellä kirkkokunnassamme ja näin ollen myös Turun seurakunnassa palataan takaisin vanhaan käytäntöön yhden ehtoollislusikan käytöstä. Vuoden 2020 keväällä koronatoimenpiteenä aloitettiin käyttämään kertakäyttölusikoita kulkutaudin leviämisen välttämiseksi ja piispojen harkinnan mukaisesti ja heidän siunauksellaan tästä käytännöstä nyt luovutaan.

Terveysviranomaisten arvion perusteella tautitilanne on muuttunut pandemiasta endeemiseksi kotoperäiseksi joka tarkoittaa, että koronatauti kulkee väestön keskuudessa riippumatta ulkopuolisista tekijöistä. Tämänkin seikan huomioiden, sekä pitäen mielessä ettei väliaikaisesta järjestelystä ole perusteltua tehdä pysyvää, ovat piispamme päättäneet, että yleisortodoksisesta käytännöstä poikkeavasta järjestelystä luovutaan.

Huolehtien heikommistamme, muistattehan edelleen tulla palveluksiin vain terveinä ja oireettomina. Kehotamme huolehtimaan käsihygieniasta, pyhäköissä on jatkossakin tarjolla käsidesiä, sekä tarpeen mukaan myös käyttämään maskia.

Lisätietoa aiheesta kirkkokunnan verkkosivuilla.