Ortodoksisuuden mitä, miksi, miten -videosarjassa käsitellään ortodoksisuuden keskeisiä tunnuspiirteitä. Sarjassa on ilmestymässä viisi videota. Nyt Ortodoksisten Nuorten Liiton Youtube-kanavalla on nähtävissä jo kolme videota.

Videot on tehty kolmen ortodoksisen järjestön Filantropian, ONL ry:n ja PSHV:n yhteistyönä.

Ortodoksinen kirkkorakennus

Ortodoksinen kirkkorakennus -video on osa Ortodoksisuuden mitä, miksi, miten -videosarjaa. Ortodoksiset järjestöt Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry on tuottanut videot yhdessä Filantropian ja PSHV:n kanssa. Videon julkaisua ovat tukeneet Opintokeskus Sivis ja Vetovoimaa ortodoksisesta kulttuurista -hanke.

Videolla kerrotaan yleisiä asioita ortodoksisesta kirkkorakennuksesta. Oppaana videolla on seurakuntamestari Roope-Santeri Nieminen ja puhujana Petri Nykänen. Videon on tehnyt Markus Hänninen.

Pyhä ikoni

Pyhä ikoni on osa Ortodoksisuuden mitä, miksi, miten -videosarjaa. Tällä videolla kerrotaan perusasioita ikoneista ja niiden kunnioittamisesta ortodoksisessa perinteessä.

Risti

Tämä video kertoo rististä ja ristinmerkin tekemisestä ortodoksisessa perinteessä. Risti-video on osa Ortodoksisuuden mitä, miksi, miten -videosarjaa. Tässä sarjassa käsitellään ortodoksisuuden keskeisiä tunnuspiirteitä. Video on tehty kolmen ortodoksisen järjestön Filantropian, ONL ry:n ja PSHV:n yhteistyönä.

Videon on toteuttanut TM Markus Hänninen. Videon puhujana toimii Petri Nykänen. Videolla esiintyvät myös isä Joonas Ratilainen, Helmi-Lotta Nieminen, Ella Lemmetyinen, Anna Zhilinkova sekä Joensuun ortodoksisen seurakunnan nuortenpiiri.