KIRJASTO

 

Seurakunnan tiloissa sijaitsee pieni kirjasto. Pääpaino kokoelmassa on ortodoksinen ja muuten kristillinen kirjallisuus. Kirjastosta voi lainata teoksia. Kaikki lainat tapahtuvat kanslian kautta.

 

Kokoelma

 

Kirjastossa on tehty järjestelytyötä, jonka aikana kokoelman kirjat on käyty läpi ja luetteloitu sekä järjestetty sovelletusti kirjastojen yleinen kymmenluokituksen eli UDKn mukaan. Hyllyistä löytyvät luokkanumerot sekä luokkien nimet. Kirjat on varustettu signum-tarralla, joka helpottaa aineiston löydettävyyttä sekä kokelman pysymistä järjestyksessä.

Tulevaisuudessa kokoelma viedään mahdollisesti verkkokirjastopohjaan, josta kuka vain voi helposti selata verkossa kokoelman sisältöä. Tällöin myös hakujen tekeminen tulisi mahdolliseksi.

Tällä hetkellä kokoelmaa voi selata luokkakohtaisesti tällä sivulla olevista linkeistä, joihin teosten tietoja on kerätty.

 

Lahjoitukset

 

Kirjastoon otetaan lahjoituksia vastaan vain sillä periaatteella, että seurakunta saa itse päättää sijoitetaanko yksittäinen teos kokoelmaan, laitetaanko poistoon, eteenpäin lahjoitukseen tai muuhun kierrätykseen.

 

Vastaanottamiseen vaikuttavat:

  • lahjoitettavan aineiston soveltuvuus  kirjaston kokoelmaprofiiliin
  • lahjoitettavan aineiston kunto
  • käytettävissä olevat resurssit

 

Kirjastoon otetaan lahjoituksina vastaan hyväkuntoisia ja kokoelmasta puuttuvia tai sitä tarvittaessa täydentäviä julkaisuja.

 

Lisäksi:

Seurakunta etsii vanhoja valokuvia ja tekstejä kirkostamme ja seurakuntamme elämästä.

Kirjalahjoitusten osalta ole yhteydessä kirkkoherraan ja valokuvien osalta seurakuntasihteeriin.

Yhteytiedot löydät täältä.

 

Tervetuloa lainaamaan!