Ortodoksisten nuorten oma festivaali tunnetaan nimellä Kulmakivi. Tapahtuma järjestetään harvakseltaan, joten yhtään ei kannata jättää väliin. Seuraava tilaisuus kokea Kulmakiven tunnelma koittaa 28.–30. syyskuuta 2018. Paikkakunta on Oulu.

Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry:n yhdessä Oulun ortodoksisen seurakunnan kanssa järjestettävä tapahtuma on osa ONL ry:n 75-vuotisjuhlavuotta. Festarin ohjelma ja fiilis on silti kaukana 75-vuotisjuhlista: suunnitteilla on esimerkiksi katutanssitapahtuma ja yökahvila. Konsertin pääesiintyjänä on suomalainen rap-artisti Stepa. Ja kun kerran Kulmakivessä ollaan, ohjelmaan sisältyy tietysti myös yhteisiä jumalanpalveluksia, maistuvaa ruokaa ja hyväntuulista yhdessäoloa. Kulmakivi -kulttuurikilpailun palkinnot jaetaan festareilla, samoin Vuoden ohjaaja ja Vuoden kerho -palkinnot ja ONL ry:n muistamiset. Festarien yhteyteen on suunniteltu myös yhteistapaamista kesän 2018 kriparilaisille.

Festareille voivat osallistua itsenäisesti 12-vuotiaat eli kuutosluokkalaiset ja sitä vanhemmat. Vanhempien seurassa ovat nuoremmatkin tervetulleita, mutta ohjelma on suunniteltu yli 12-vuotiaille. Poikkeuksen tekee festarin perhepäivä, lauantai 29.9., jolloin on tarjolla ohjelmaa sekä perheen pienimmille että aikuisille.

Kulmakiveen ilmoittaudutaan 3.9. mennessä joko omaan seurakuntaan tai suoraan ONL ry:n toimistolle, oman seurakunnan ohjeistus asiasta kannattaa tarkistaa ennen ilmoittautumista. Osallistumismaksu (50€) sisältää lattiamajoituksen Nuottasaaren koululla, ohjelman ja ruokailut.

Käynnissä on myös ”Nouse nuori ortodoksi” -keräys, jonka tuottoja käytetään mm. festareiden ja kulttuurikilpailun järjestämiseen, sekä vapaapaikkoihin ONL ry:n leireillä. Katso lisätiedot: https://onl.fi/nouse-nuori-ortodoksi-kerays/