Armenian lasten ja nuorten tuki ry:n ja ONL ry:n järjestämä talkoolaisohjaajien vaihto-ohjelma jatkuu kesällä 2019, jo neljättä kertaa.
Kesäkuussa saamme Suomeen, Valamon kristinoppileirille, kaksi talkoolaisohjaajaa Armeniasta. Vastaavasti heinäkuussa pääsee 2-3 talkoolaisohjaajaa Suomesta Armeniaan.

Kesän 2019 vaihto-ohjelman leiri järjestetään 7.-14.7. Zorokanissa, Koillis-Armeniassa, Tavushin maakunnassa. Zorokan on hyvin köyhä kylä, jolla on erikoinen ”evakkohistoria” eli kylän asukkaat ovat sodan aikana Azerbaizanista tulleita armenialaisia. Kylässä on n. 130 lasta ja nuorta, joille tämä viikon mittainen päiväleiri tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia uutta ja viettää aikaa myös pelaten ja leikkien.

Suomesta lähtevien ohjaajien vaihto-ohjaajajakso on kaavailtu ajalle 2.-17.7.2019.

Vaihtoon haetaan kahta tai kolmea täysi-ikäistä ohjaajaa, joilta edellytetään

– vähintään 18 vuoden ikää
– aiempaa leirinohjaajakokemusta ja valmiutta suunnitella omista osaamisalueista ja vahvuuksista lähtevää ohjelmaa kullekin leiripäivälle
– hyvää englannin kielen taitoa (myös armenian ja venäjän osaamisesta on hyötyä, mutta ei ole edellytys valinnalle)
– avoimuutta ja omatoimisuutta
– uskallusta lähteä ohjaamaan vieraaseen kulttuuriin ja ympäristöön
– voimassaolevaa passia (voimassa vähintään 6kk matkan jälkeen)
– valmiutta raportoida vaihdosta kuvien ja tekstin muodossa
– ortodoksisen kirkon jäsenyys on eduksi (leirillä tehdään yhteistyötä Armenian ortodoksisen kirkon kanssa)
Työkokemuksen lisäksi vaihto tarjoaa mahdollisuuden tutustua Armeniaan ja jakaa tietoa Suomesta ja suomalaisesta kulttuurista, uusia kokemuksia ja ystäviä sekä tietysti myös hauskanpitoa.

Leiristä ei makseta palkkaa, mutta matkat Helsingistä Armeniaan ja täysi ylöspito Armeniassa kustannetaan. Itselle jäävät maksettaviksi vain omat vakuutukset, mahdolliset rokotukset sekä tuliaiset armenialaisille isäntäperheille.

HAKU avataan todennäköisesti tammi-helmikuussa 2019. Seuraa siis ilmoittelua.

Lähde: Ortodoksisten Nuorten Liitto ry.